Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Leksandsbröd satsar på fler hästar

Leksandsbröd har ny sponsringsstrategi för 2007. I dagarna har man slutit sponsoravtal med ryttarteamet Team Idea Novum.

 

Leksandsbröd vill via ridsporten, Sveriges näst största ungdomsidrott, hitta en plattform för att nå ut till ungdomar och barnfamiljer. På så vis hoppas man föryngra sitt varumärke och få de yngre att köpa Leksands knäckebröd i lika stor utsträckning som de äldre. Team Idea Novum sponsrat av Leksands knäckebröd är ett steg i den riktningen.

Sponsringen kommer att kopplas till och utvecklas med olika typer av butiksaktiviteter, annonser och konsumentinriktade tävlingar. Men Leksandsbröd satsar även på att knyta samman aktiviteter, kundträffar och event på tävlingar och i ridskolor med sin nya sponsorsatsning.

- Butiksnära marknadsföring har alltid varit centralt för oss på Leksandsbröd och det fortsätter det vara. Sponsringen av Team Idea Novum och de aktiviteter som vi planerar att ha i butik kring detta ska involvera våra kunder. Och få dem att upptäcka en ny sida av Leksandsbröd. Vi erbjuder mer än gott knäckebröd, säger Annika Sund, marknadschef på Leksandsbröd.

- Vi ser enorma möjligheter med vår satsning och den självklara kopplingen mellan hästar och Leksands knäckebröd. Vi hoppas att vi på ett överraskande och underhållande sätt ska kunna öka penetrationen i våra yngre målgrupper. Och framförallt få barn och ungdomar att vilja äta nyttigt och röra på sig, fortsätter Annika Sund.

Förutom sponsringen av Team Idea Novum ingår även att antal noga utvalda heders-medlemmar i sponsringsplattformen, Ridskolan Strömsholm och Ågesta Ridskola. Båda dessa anläggningar harmoniserar med Leksandsbröds värderingar. Och den gemensamma målsättningen är att det framtida samarbetet, kring Team Idea Novum, ska hjälpa till att stärka respektive parts erbjudanden och produkter.

- För oss som ryttarteam innebär Leksandsbröds satsning att vi får större frihet att planera vårt utövande. Nu kan vi fokusera mer på träning. Vi vill värna om det svenska och Leksands har bra värden bakom sitt varumärke. Det är en rolig kombination med dalahästen och knäckebröd, säger Kristian von Krusenstierna,VM-ryttare i dressyr.

För mer information kontakta: Annika Sund, marknadschef Leksandsbröd, tfn 0247-448 03, mobil: 070-651 36 32.

Anders Ottosson, Teamchef, Team Idea Novum, tfn 040-18 19 00, mobil 070-654 66 61

För högupplösta bilder kontakta: Malou Rönnmark, Rita Platzer Public Relations, tfn 08-545 292 57, malou.ronnmark@rppr.se

Ämnen

Regioner

Kontakter

Annika Sund

Annika Sund

Presskontakt Marknadschef 070-6513632