Gå direkt till innehåll
Trekanten - en väska för utflyktens knäckande utmaningar.
Trekanten - en väska för utflyktens knäckande utmaningar.

Pressmeddelande -

Leksands Knäckebröd lanserar specialdesignad knäckeväska

För godare mellanmål i utemiljö har Leksands Knäckebröd skapat ”Trekanten” – en mörkblå, handgjord knäckeväska i vegetabiliskt garvat läder, framtagen för utflyktens knäckande utmaningar. ”Trekanten” är formad efter Leksands signifikativa trekantsknäcke och är gjord tillsammans med dalanära Tärnsjö Garveri. Väskan finns i limiterad upplaga om 60 stycken.

Dalaföretaget utökar lanseringsperioden för det nytillkomna trekantsknäcket Frön och Havssalt med en knäckebrödsväska. Väskans insida är gjord av rostfritt stål för att stå emot hajkens prövningar. Utsidan är klädd i exklusivt läder och är utvecklad med Tärnsjö Garveri, beläget bara några mil från Dalarna.

– Långa turer i djupa skogar ligger oss dalmasar varmt om hjärtat. Det är där vi kan koppla av och ta det lugnt. Men, det har länge funnits ett problem. Vi bakar alltid för att våra knäcken ska bli så spröda som möjligt, därmed blir brödet svårt att skydda när brödet ligger i ryggsäcken. Med ”Trekanten” hålls knäcket från kras och vi vill visa att det är ett perfekt för ett mättande mellanmål även under långa skogsturer, säger Annika Sund, marknadschef på Leksands Knäckebröd.

Trekantsknäcket – en svensk trotjänare
Nyligen presenterade Leksands Knäckebröd trekantsknäcket Frön och Havssalt, ett frasigt och smakrikt knäcke med god sälta. Sedan 1986 har Leksands Knäckebröd bakat den trekantiga favoriten som så många svenskar har en relation till och vars form företaget är ensamma om i butik. I dag finns knäcket i sex olika smaker, där bland klassiska brungräddat och normalgräddat.

–Våra trekanter, som vi kallar dem, har länge varit en storfavorit i de svenska hemmen. Därför känns det väldigt kul att kunna möjliggöra brödet i ett nytt sammanhang, i en lugn och avkopplande skogsnära miljö, säger Annika.

Det här är ”Trekanten”
Väskan är tillverkad i limiterad upplaga om 60 stycken exemplar och är framtagen tillsammans med Tärnsjö Garveri. Utöver insidan i stål som går att rengöra och det vegetabiliskt garvade lädret har väskan fler funktioner än att vara snygg och hålla knäcket skyddat. En justerbar axelrem finns för flera olika bärsätt. Remmen är avtagbar för att enkelt kunna fästa ”Trekanten” med en karbinhake på ryggsäcken. På ”Trekantens” rygg finns fickor för smörkniv och eldstål för att enkelt kunna bre en god smörgås och tända lägerelden. Lädret kommer från nötdjur från Uppland och det anrika Tärnsjö Garveri, grundat 1873, ligger bara några mil utanför Dalarnas landskapsgräns. Sedan starten har Tärnsjö Garveri skapat produkter av högsta hantverkskvalité, precis som i bageriet i Leksand.

Väskan kommer att finnas tillgänglig via leksands.se/trekanten från och med 12 oktober och kommer att kosta 2600 kronor. Trekantens mått är: 16 cm lång, 13,5 cm bred och 14 cm hög. I väskan medföljer ett paket Frön och Havssalt och en smörkniv.

För fullständig pressinformation, bild- och filmmaterial, se här.

Om Leksands Knäckebröd
I sex generationer, med bolag sedan 1929, har familjeföretaget Leksands Knäckebröd bakat knäckebröd i byn Häradsbygden, Leksand. Vattnet till degen kommer ifrån källan under bageriet, rågen är svensk och närodlad och bageriet är fossilfritt sedan 2013. Leksands Knäckebröd har cirka 25 procent av knäckebrödsmarknaden i Sverige och är marknadsledare på rundbröd, de traditionella stora runda brödkakorna. Läs mer på leksands.se

Om Tärnsjö Garveri
Tärnsjö Garveri förser en specialiserad marknad som förväntar sig vegetabiliskt garvat läder av allra högsta kvalitet. Tärnsjö Garveri utvecklar kontinuerligt verksamheten med stor respekt för hantverket och för en hållbar framtid. Sedan 1873 har Tärnsjö Garveri erbjudit förstklassigt läder med höga krav på estetik och produkter som förväntas hålla under en livstid. Fokuset är inte främst trender utan på att tillverka välgjorda produkter med en tidlös design.

Läs mer om Tärnsjö Garveri här.

      Relaterade länkar

      Ämnen

      Kategorier

      Kontakter

      Annika Sund

      Annika Sund

      Presskontakt Marknadschef 070-6513632