Gå direkt till innehåll
Leksands Sötpotatis & Bönor
Leksands Sötpotatis & Bönor

Pressmeddelande -

Proteinladdad nyhet från Leksands knäckebröd

Leksand knäckebröd välkomnar en ny medlem till trekantsfamiljen. Sötpotatis & Bönor är ett proteinladdat fullkornsrågknäcke bakat med favabönor och sötpotatis. I en vackert orange förpackning finns den goda nyheten i utvalda butiker från vecka 38.

Leksands Knäckebröd har bakat ett helt nytt bröd! Den klassiska fullkornsrågen har fått en extra proteinskjuts av favabönor, sötpotatis, chiafrön och havrekli. Resultatet är ett gott och krispigt knäcke fullt av protein (14 %) och där sötpotatisen bidrar med fyllighet och umami.

─Vi på Leksands knäckebröd drivs av att utveckla degen och baka nya spännande bröd! Länge har bageriet gjort olika bak för att gifta ihop vårt klassiska fullkornsrågknäcke med proteinrika bönor. Med Sötpotatis & Bönor har vi äntligen nått i mål och kan nu presentera ett gott och nyttigt bröd som vi är jättestolta över, säger Annika Sund Marknadschef Leksands Knäckebröd.

Sedan starten i början av 1800-talet har hållbarhet, innovation och att utveckla nya smaker utan att tumma på kvaliteten varit ledstjärnor på det familjeägda bageriet Leksands Knäckebröd. Sötpotatis & Bönor är bakat helt utan tillsatser och på enbart rena råvaror. Rågen är från svenska gårdar och vattnet från den egna källan. Sedan 2013 är bageriet helt fossilfritt.

Varje förpackning Leksands Sötpotatis & Bönor innehåller 200 g och kostar ca 18 kr och finns i välsorterade livsmedelsbutiker från och med nu.

För ytterligare information kontakta:Annika Sund, Marknadschef Leksands Knäckebröd
Mobil: 070-651 36 32
Mejl: annika.sund@leksandsbrod.seFör högupplösta bilder: http://www.leksands.se/press#/latest_media

För smakprov kontakta:AnnMarie Bruus, Marknadskoordinator Leksands Knäckebröd
Mobil: 070-746 56 19
Mejl: annmarie.brus@leksandsbrod.se

Ämnen


I sex generationer, med bolag sedan 1929, har familjeföretaget Leksands Knäckebröd bakat knäckebröd i byn Häradsbygden, Leksand. Rågen är Svenskt Sigillmärkt. Vattnet har hela tiden kommit från samma underjordiska vattenåder under bageriet med rent friskt källvatten. Idag har Leksands Knäckebröd cirka 25 procent av knäckebrödsmarknaden och är marknadsledare på rundbröd, de traditionella stora runda brödkakorna.

Kontakter

Annika Sund

Annika Sund

Presskontakt Marknadschef 070-6513632