Gå direkt till innehåll
Leksands Knäckebröd lanserar exklusiv, smakrik duo med Blåbär och Kanel samt Morot och Röda Linser

Pressmeddelande -

Leksands Knäckebröd lanserar exklusiv, smakrik duo med Blåbär och Kanel samt Morot och Röda Linser

Leksands Knäckebröd lanserar två nya smakrika tunnknäcken i Tre Kullors sortiment. Blåbär och Kanel samt Morot och Röda Linser. De nya tunnknäckebröden bakas liksom det övriga sortimentet utan onödiga tillsatser för att ta vara på de genuina smakerna i ingredienserna.

– Det här är första gången vi lanserar ett tunnknäcke med bär och rotfrukter, vilket gör premiären extra spännande. Inspirationen till de nya smakkombinationerna kom av att vi ville baka tunnknäckebröd med väl avvägda smaker och lokala råvaror som passar bra till både vinter och vår. Morot och röda linser passar ihop med ostbrickan eller till en mustig soppa. Blåbär och Kanel i sin tur är försvinnande gott till fikat, ett annat gott tips är att prova den till brieosten. Båda passar fint på en tur ute i naturen, säger Annika Sund, marknadschef på Leksands Knäckebröd.

Alla knäcken från Tre Kullor, bakas på klassiskt vis i ett så kallat hantverksbageri. Det innebär att brödet bakas i en egen del av bageriet där degarna sätts för hand och gräddas på plåtar i konditorugnar, för att efter gräddning sorteras för hand och sedan packas.

– På Leksands Knäckebröd värnar vi om både om miljö och om smak. Därför bakas vårt bröd med så lokala råvaror som möjligt och aldrig några tillsatser. Dessa nyheter har vi kunnat få fram två både goda och unika tunnknäckebröd, fortsätter Annika Sund.

Förutom att de nya knäckebröden är delikatesser med låg sockerhalt, ger också de olika ingredienserna dokumenterat gott skydd som stärker hälsan. Blåbär och morötter är till exempel fulla av antioxidanter. Detta medan kanel främjar nivån på blodsockret och linser innehåller protein och fibrer.

Detta är första gången Leksands Knäckebröd tar fram ett tunnknäckebröd med bär och rotfrukter. Varje förpackning med Tre Kullor - Blåbär och kanel eller Morot och röda linser innehåller 120 gram och kostar cirka 28 kronor. De finns i butik från och med vecka fyra. 

Ämnen

Kategorier


I sex generationer, med bolag sedan 1929, har familjeföretaget Leksands Knäckebröd bakat knäckebröd i byn Häradsbygden, Leksand. Brödet har märkningen Från Sverige. Vattnet har hela tiden kommit från samma underjordiska vattenåder under bageriet med rent friskt källvatten. Idag har Leksands Knäckebröd cirka 25 procent av knäckebrödsmarknaden och är marknadsledare på rundbröd, de traditionella stora runda brödkakorna.

Kontakter

Annika Sund

Annika Sund

Presskontakt Marknadschef 070-6513632